Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر انجمن شرکت‌های سرمایه گذار در آزادراه‌ها گفت: دولت در لایحه بودجه سال آینده جریمه عدم پرداخت عوارض الکترونیکی آزادراه‌ها را آورده بود که مجلس آن را از لایحه حذف کرد.

به گزارش قدس آنلاین، خدایار خاشع درباره ابلاغ رقم‌های جدید عوارض آزادراهی، اظهار کرد: در چند ماه اخیر مذاکرات و مکاتباتی با وزارت راه و شهرسازی برای تعیین و ابلاغ عوارض آزادراه‌های بخش خصوصی داشته‌ایم؛ اما هنوز رقم جدیدی به ما ابلاغ نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: مطابق قرارداد همه آزادراه‌ها که به صراحت در آنها قید شده، وزارت راه و شهرسازی باید تا پیش از ابتدای فروردین هر سال عوارض جدید عبور از آزادراه‌ها را به بخش خصوصی ابلاغ کند، ولی متأسفانه هر ساله وزارت راه دیرتر از موعد مذکور در قرارداد عوارض را ابلاع می‌کند. این در حالی است که حقوق و دستمزدها هر ساله ابتدای هر سال ابلاغ می‌شود و ما شرکت‌های آزادسازی بخش خصوصی باید تعهدات خود را به نیروهای مشغول در این شرکت‌ها اجرا کنیم؛ اما وزارت راه تعهدات خود را در قبال افزایش نرخ آزادراه‌ها در ابتدای هر سال عملیاتی نمی‌کند.

دبیر انجمن شرکت‌های آزادراهی کشور ادامه داد: بر اساس لایحه بودجه سال آینده سهم مشارکت دولت در آزادراه‌ها به طور متوسط ۱۰ درصد است در حالی که بر اساس ماده ۲۶ قانون مشارکت دولت در ساخت آزادراه‌ها در صورتی که درآمد آزادراه‌ها از ۸۵ درصد هزینه‌های انجام شده کمتر باشد دولت باید ۲۵ درصد باقی مانده را پرداخت کند. این قانون مربوط به ۳۰ سال قبل است و در تمام این سال‌ها دولت حتی یک بار هم این ما به التفاوت را نداده است.

خاشع یادآور شد: همچنین بر اساس قانون؛ دولت باید از محل عوارض سایر آزادراه‌های دولتی میزان ضرر و زیان آزادراه‌های خصوصی را جبران کند، ولی در سال‌های اخیر درآمد عوارض آزادراه‌های خصوصی که به دولت بازگشته است حتی ریالی به آزادراه‌های خصوصی برنگشته و وزارت راه درآمد آنها را به سازمان راهداری می‌دهد.

این فعال صنعت راهسازی از دیگر مشکلات شرکت‌های آزادراهی را تفاوت هزینه ساخت با درآمد عوارض عنوان و اظهار کرد: بر اساس نرخ اعلامی سازمان برنامه و بودجه ۳۸ درصد تعدیل به هزینه ساخت آزادراه‌ها اضافه شده است؛ اما معمولاً عوارض سالانه به طور متوسط ۲۰ درصد افزایش می‌یابد. این ارقام پاسخگوی هزینه نگهداری آزادراه‌ها نیست، بنابراین کیفیت راه کاهش می‌یابد.

خاشع با اشاره به ابلاغ نرخ جدید عوارض سال ۹۹ با ۶ ماه تأخیر در شهریور همان سال، گفت: هنوز با وجود گذشت بیش از ۱۱ ماه نرخ عوارض آزادراهی سال ۱۴۰۰ ابلاغ نشده است.

عوارض الکترونیک آزادراهی

دبیر انجمن شرکت‌های آزادراهی کشور درباره اخذ الکترونیکی عوارض عبور از آزادراه‌ها، بیان کرد: ۱۰ سال قبل در پایان دولت دهم اخذ الکترونیکی عوارض آزادراهی مطرح شد به آن دولت، ما اعلام کردیم که اجرای این طرح علاوه بر نرم افزار و سخت افزار به قوانین حمایتی نیاز دارد. با این حال در سال ۹۱ در آزادراه‌های قم و سپس پردیس اخذ الکترونیکی عوارض آغاز شد؛ اما چون قوانین حمایتی وجود نداشت مردم عوارض نمی‌دادند.

وی ادامه داد: در آن سال(۱۳۹۱) ۴۷۱ باجه اخذ عوارض در کشور وجود داشت و فقط ۶ باجه اخذ الکترونیکی بود در نتیجه این طرح منتهی به شکست شد. بار دیگر در سال ۹۷ به آزادراه‌های خصوصی اعلام کردند سیستم جدید اخذ الکترونیکی عوارض راه اندازی شده و بخش خصوصی مجری آن است، ولی ما باز هم گفتیم بدون وجود قانون الزام به پرداخت عوارض از سوی خودروهای عبوری این طرح مجدد شکست خواهد خورد؛ اما شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور ۱۲ آزادراه را به اخذ عوارض الکترونیک مجهز کرد نتیجه باز هم این شد که مردم عوارض ندادند و قطعه یک عوارض تهران-شمال بار دیگر باجه‌های اخذ دستی عوارض راه اندازی کرد.

خاشع یادآور شد: وزارت راه به این نتیجه رسید که قانون الزام به پرداخت عوارض تصویب شود و اگر خودروهای عبوری عوارض آزادراهی ندادند، جریمه شوند. پیش از آن هم شرکت ساخت تفاهم نامه‌هایی را با پلیس راه امضا کرده بود؛ اما اجرایی نشد با این حال در بند «ک» تبصره ۶ لایحه بودجه ۱۴۰۱ جریمه عدم پرداخت عوارض آمد، همچنین اگر خودرویی عوارض نمی‌داد علاوه بر پرداخت اصل آن باید دو درصد جریمه آن را هنگام تهیه مفاصا حساب فروش خودرو پرداخت می‌کرد.

خاشع گفت: متأسفانه مجلس بدون مشورت با بخش خصوصی هنگام بررسی لایحه در صحن علنی، این بند را از لایحه حذف کرد.

فقط ۶۰ درصد خودروهای عبوری از آزادراه‌ها عوارض می‌دهند

به گفته این فعال صنعت راه سازی سال گذشته تنها ۲۸ درصد خودروهای عبوری از آزادراه ارومیه-تبریز عوارض دادند. متوسط کشوری پرداخت عوارض آزادراهی ۶۰ درصد خودروهای عبوری است.

وی با تاکید بر اینکه پرداخت عوارض آزادراه‌ها به توسعه آنها می‌انجامد، گفت: ما از تمام همسایگان خود به جز افغانستان طول آزادراه‌های کمتری داریم. سالانه ۱۷ هزار کشته در جاده‌ها و ۳۳۰ هزار مجروح و اشغال ۳۰ درصد ظرفیت بخش‌های درمانی از سوی مجروحان سوانح جاده‌ای عدم توسعه آزادراه هاست.

۲۰ سال زودتر از چین آزادراه سازی را شروع کردیم/ ‬۵۰ برابر کمتر از آنها آزادراه داریم

خاشع تاکید کرد: ۶۰ سال است صنعت آزادراه سازی در ایران فعال است؛ اما تنها ۲۷۶۰ کیلومتر آزادراه ساخته‌ایم در حالی که چین ۲۲ سال بعد از ما شروع به آزادراه سازی کرد و در کمتر از ۴۰ سال ۱۴۴ هزار کیلومتر آزادراه ساخت.

دبیر انجمن شرکت‌های آزادراهی کشور نرخ سود شرکت‌های مشارکت کننده در ساخت آزادراه‌ها را طبق قانون معادل سود سپرده بانکی دانست و گفت: بانک مرکزی نرخ سود سپرده یک ساله را ۱۶ درصد اعلام کرده است حال آنکه بسیاری از بانک‌ها در عمل بیشتر سود می‌دهند؛ اما چون بخشنامه بانک مرکزی ۱۶ درصد است دولت نیز نرخ سود شرکت‌های آزادراه سازی را همین رقم در نظر می‌گیرد، ولی سپرده‌ها از مالیات معاف است حال آنکه از ساخت آزادراه مالیات کسر می‌شود که سبب شده ریسک مشارکت شرکت‌های خصوصی در ساخت آزادراه افزایش یابد.

منبع: ایسنا

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: اخذ الکترونیکی عوارض دبیر انجمن شرکت آزادراه های خصوصی شرکت های آزادراهی شرکت های آزادراه عوارض آزادراهی خودروهای عبوری عوارض آزادراه پرداخت عوارض ساخت آزادراه آزادراه سازی لایحه بودجه آزادراه ها وزارت راه بخش خصوصی راه سازی بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۸۷۴۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصویب لایحه بودجه ۱۴۰۳ شهرداری

پوریا فخری نایب رییس شورای شهر کرمانشاه با اشاره به کش وقوس‌های فراوان در بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۳ شهرداری کرمانشاه، گفت : در نهایت امروز (۱۲ اردیبهشت) با حضور ۱۰ عضو شورا و شهردار کرمانشاه این لایحه مجددا بررسی و اشکالاتی که در خصوص آن وجود داشت، رفع شد.

وی افزود: برخی اعضای شورا نسبت به بالابودن رقم برخی کُدهای بودجه‌ای انتقاد داشتند که این موارد با حضور شهردار کرمانشاه رفع و درصد آنها کاهش پیدا کرد. بطور مثال مبلغی که برای هزینه‌های متفرقه در نظر گرفته شده بود کاهش و مبلغ رفاهیات پرسنل شهرداری افزایش داده شد.

نایب رییس شورای شهر کرمانشاه گفت: با توجه به اصلاحات صورت گرفته رقم بودجه شهرداری از ۶۳۰۰ میلیارد تومان به حدود شش هزار میلیارد تومان رسید و در نهایت تصویب شد.

وی افزود: این مصوبه به کمیته تطبیق مصوبات شورا جهت تایید نهایی ارسال می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: رقم بودجه امسال شهرداری نسبت به سال گذشته حدود ۳۰ درصد رشد داشته است.

وی در خصوص لایحه اصلاحیه بودجه سال ۱۴۰۲ شهرداری هم گفت: بررسی این لایحه در دستور کار جلسه امروز قرار نداشت و اولویت ما تصویب لایحه بودجه امسال شهرداری بود.

لایحه بودجه ۱۴۰۳ شهرداری کرمانشاه بر اساس قانون باید بهمن سال گذشته تصویب می‌شد، اما به دلیل اشکالاتی که شورای شهر به برخی کُدهای بودجه‌ای وارد دانست، تصویب آن بیش از دو ماه به تاخیر افتاد .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • نرخ جدید عوارض آزادراه‌های کشور اعلام شد +جدول
  • تصویب لایحه بودجه ۱۴۰۳ شهرداری
  • عوارض آزادراه تهران-شمال در اختیار محیط زیست
  • نرخ جدید عوارض آزادراه‌ های کشور
  • نرخ جدید عوارض آزادراه‌های کشور
  • افزایش ۳۰درصدی نرخ عوارض آزادراه‌ها
  • بیمه‌ دیگر در عوارضی آزادراه‌ ها نمی‌ماند
  • افزایش ۳۰ درصدی نرخ عوارض آزادراه‌های کشور | نرخ جدید عوارض آزادراه ها را ببینید
  • نرخ عوارض آزادراه‌های کشور ۳۰ درصد افزایش یافت
  • بخشی از عوارض آزادراه تهران-شمال به محیط زیست اختصاص یابد